Sunday, June 30, 2013

Calendar BAC 2013

Calendarul examenului de Bacalaureat 2013

Rezultate BAC 2013

BACALAUREAT 2013. Rezultatele afişate după primele probele ale examenului

BACALAUREAT 2013: Aproape 30 la sută dintre cei 138.563 de candidaţi înscrişi la proba de evaluare a competenţelor digitale au obţinut calificativul “experimentat”, la EXAMENUL de BACALAUREAT, informează Ministerul Educaţiei.

Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) a finalizat raportul statistic privind desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor digitale (proba D) din cadrul primei sesiuni a EXAMENULUI de BACALAUREAT 2013 (17 – 21 iunie).

Din totalul celor prezenţi, 832 de elevi (0,60 la sută) au fost evaluaţi “fără calificativ”, 17.113 (12,35 la sută) au obţinut calificativul “începător”, 38.352 (27,68 la sută) au obţinut calificativul “mediu”, 36.659 (26,46 la sută) au obţinut calificativul “avansat”, iar 41.078 (29,65 la sută), calificativul “experimentat”.

Alţi 9.601 de elevi şi-au echivalat competenţele digitale, în baza certificatului ECDL (Start şi Complet), în timp ce 4.520 (2,70 la sută) de candidaţi nu s-au prezentat, iar nouă au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă.

Friday, June 28, 2013

Confuzie în rândul elevilor: “Evaluarea e acelaşi lucru cu Bac-ul?”

Elevii cer ca Ministerul Educaţiei să organizeze cursuri de pregătire pe acest subiect, cum ar fi şi normal

Confuzie printre zeci de mii de elevi! După ce au ieşit de la examenul de ieri la Română, ei şi-at dat seama că nu ştiu efectiv dacă au dat Evaluarea sau Bacalaureatul. “Ştiu că nu pare foarte important, fiindcă oricum o să-l pic”, spune Marin Pavăză (36 de ani), elev din Caracal, “dar mi-ar plăcea totuşi să ştiu dacă am picat Bac-ul sau evalurea, că poate mă întreabă ai mei”

Atât elevii, cât şi părinţii sunt indignaţi că Ministerul Educaţiei nu face nimic pentru a evita asemenea confuzii şi că în programa şcolară nu există niciun fel de curs care să-i înveţe pe copii diferenţele dintre cele două examene. Se pare chiar că au existat multe cazuri în care elevii s-au prezentat la examen convinşi că vor pica evaluarea şi de fapt au picat Bac-ul – sau invers.

Unii merg chiar mai departe şi spun că normal ar fi ca Bac-ul şi evaluarea să fie comasate, pentru ca elevii să nu mai fie nevoiţi să pice de două ori în viaţă un examen important, ci să pice o singură dată şi bine.

Ce subiecte ar fi ales elevii pentru Evaluarea Naţională la matematică!

80% dintre elevi au considerat că subiectele de mai jos sunt de dificultate medie

Subiectul 1: În figura alăturată, încercaţi să uniţi cele două puncte.

Subiectul 2: Numiţi cel puţin două cifre care seamănă cu cifra 3.

Subiectul 3: Număraţi pe degete până la arătător şi înapoi

Subiectul 4: Aveţi 50 de lei şi vreţi să îi împărţiţi cu doi prieteni. După ce îi împărţiţi, aveţi tot 50 de lei. Precizaţi câţi prieteni aveţi.

Subiectul 5: Vă place de numărul Pi? Câte numere i-aţi da?

Subiectul 6. Care dintre următoarele numere este cunonscut pentru norocul pe care îl poartă: 24, 9, 13 sau 666?

Subiectul 7. Cât fac unu. Nu cât fac unu şi cu unu, că e complicat. Cât fac unu!

Mii de elevi din toaţă ţara vrea să ştie ce a făcut la evaluarea de la română

Deşi rezultatele la evaluarea naţională vor fi anunţate abia pe 3 iulie, mii de elevi din toată ţara sunt nerăbdători să afle ce au făcut la proba de Limba şi Literatura Română! “Eu zic că am făcut decât maxim bine la română”, spune Ionela Pavăză, elevă, “dar părinţii mei vrea să afle ce notă am luat, că aşa e ei.”

Unul dintre colegii ei e şi mai sigur: “Alţii n-a pus deloc virgule, eu am pus chiar două, n-am cum să nu iau zece.” Profesorii care au supravegheat spun însă că lucrurile s-ar putea să nu stea chiar aşa: “Cel puţin cei care au semnat lucrările cu un X sau au pus degetul nu prea au cum să se aştepte să ia notă bună la română”.

Tinerii sunt însă covinşi că la proba de matematică vor face şi mai bine. “Dacă la română luăm 10, la mate sperăm să luăm şi mai mult”.

PERLE EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. Profesorii sunt uluiţi: “Ce fel de gramatică ştiu aceşti copii?”

Profesoara de limba şi literatura română, Florina Rogalski, a vorbit în exclusivitate la REALITATEA TV în cadrul emisiunii moderate de Amedeo Ene despre greşelile grave pe care le fac elevii atât la examenul de EVALUARE NAŢIONALĂ, cât şi la cel de BACALAUREAT. “Suntem uluiţi! După patru ani de gimnaziu, elevii nu ştiu care e predicatul!”, a mărturisit profesoara.

Profesoara română Florina Rogalski şi-a manifestat nemulţumirea faţă de textul ales la proba scrisă de limba română din cadrul examenului de EVALUARE NAŢIONALĂ 2013. “Subiectul de la literatură, “Din durerile lumii” de Alexandru Vlahuţă nu este cunoscut de elevi. Fragmentul nu-i dă posibilitatea elevului să înţeleagă destinul copilului”, a spus profesoara care a menţionat că, în ciuda acestui lucru, elevii trebuiau să caracterizeze pe scurt personajul.

Cât despre problemele de gramatică, Florina Rogalski a declarat că acestea sunt foarte grave. “Suntem uluiţi că elevii după ce studiază opt ani gramatică nu pot identifica predicatul. Ce fel de gramatică ştiu aceşti copii?”, s-a întrebat profesoara de română. “Ei mergând pe stradă. După patru ani de gimnaziu, elevii nu ştiu care e predicatul. În liceu nu mai fac gramatică”, a mai spus profesoara.

Tuesday, June 25, 2013

BACALAUREAT 2013. Rezultatele examenului după proba orală la limba română. Judeţul Prahova, pe primul loc

BACALAUREAT 2013: Majoritatea elevilor care au dat proba orală la limba română la BAC au primit calificativul "experimentat". Cele mai mari procente s-au înregistrat în Prahova, Braşov şi Buzău. La polul opus sunt judeţele Covasna, Harghita şi Ilfov. Următoarea probă a bacalaureatului este cea de competenţe digitale şi se va desfăşura între 17 şi 21 iunie.

Aproape 150.000 de elevi au participat, în toată ţara, la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, desfăşurată între 10 şi 12 iunie. Din totalul candidaţilor înscrişi, 3.920 nu s-au prezentat deloc, iar şase elevi au fost daţi afară din examen după ce au încercat să copieze.

Din totalul absolvenţilor de liceu care au susţinut proba orală de română, 11,14% au primit certificat de utilizator de nivel mediu, 23,38% au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 62,86%, pe cel de utilizator experimentat - potrivit Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare.

BAC 2013: Aproximativ 78% dintre candidaţii înscrişi la proba de limba maternă au obţinut certificat de utilizator experimentat

Aproape 78% dintre candidaţii înscrişi la proba orală de limbă maternă din sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului au obţinut certificat de utilizator experimentat, 16,9%, pe cel de utilizator avansat, iar 3,31%, certificatul de utilizator de nivel mediu, informează Ministerul Educaţiei, conform Mediafax.
Pentru această probă, la care niciun candidat nu a fost eliminat, s-au înscris 7.590 de absolvenţi de liceu, dintre care 243 (1,88%) au absentat, potrivit sursei citate.

Cei mai mulţi candidaţi participanţi la proba orală de limba maternă au fost în judeţele Harghita (2.016 elevi), Mureş (1.234 elevi) şi Covasna (933 elevi). Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea unui nivel de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional.

Sesiunea iunie-iulie a bacalaureatului de anul acesta continuă, începând de luni, cu proba de evaluare a competenţelor digitale, care se va încheia vineri, 21 iunie. Această probă, la care s-au înscris 139.946 de absolvenţi de liceu, va fi sus?inută în laboratoarele de informatică din licee.

Bacul se va da fără camere de supraveghere! “Prea multe eleve se dezbrăcau din reflex”

Mii de elevi pot răsufla uşuraţi! Anul acesta, examenul de bacalaureat se va desfăşura fără camere de supraveghere, transmit surse oficiale din cadrul Ministerului Educaţiei. Decizia vine după ce, în cadrul simulărilor desfăşurate recent, numeroase eleve ar fi început, din reflex, să se dezbrace cu mişcări lascive la vederea camerelor, distrăgându-le atenţia colegilor.

Camerele de luat vederi, spun cadrele didactice, ar fi provocat şi anii trecuţi rezultate foarte proaste la Bac. “Ca adolescent, cum mai poţi să te concentrezi asupra lucrării când jumătate dintre colegele tale de clasă încep să-şi dezbutoneze cămăşile la vederea aparatelor de filmat? În condiţiile astea, e şi normal că atâţia tineri au picat, nu-i putem condamna”, a declarat Decebal Popescu, profesor de alchimie şi frenologie la un liceu din Mizil.

“O prostie”, a declarat un alt dascăl. “De ce nu vedem mii de eleve şi studente dându-şi toate alea jos în supermarketuri şi bănci? Pentru că acolo camerele sunt pur şi simplu ascunse un pic mai bine, ca să nu le declanşeze fetelor reflexele condiţionate.”

Firmele de videochat pregătesc oferte de nerefuzat pentru elevele care cad la BAC

An de an, în perioada Bacalaureatului firmele de videochat îşi freacă mâinile de bucurie. Imediat după ce se afişează rezultatele finale, miile de eleve care nu promovează examenenul sunt ademenite de firmele de videochat cu oferte speciale, cărora puţine eleve le pot rezista.

„E cea mai bună perioadă din an”, spune patronul unei firme de videochat. „Pentru fiecare post de videochatistă se bat până la câteva sute de eleve care au căzut la Bacalaureat. Noi suntem mulţumiţi că avem de unde alege, clienţii noştri sunt fericiţi că toate fetele noastre arată bine. Sistemul de învăţământ din România pare croit special pentru a ajuta tipul ăsta de business.”

Părinţii de elevi care nu promovează examenul de Bacalaureat se plâng că nu la fel de bine arată viitorul şi pentru odraslele lor. „Sistemul de învăţământ din România îi discriminează pe băieţi”, acuză părinţii. „În timp ce fetele câştigă bani frumoşi din videochat, băieţii obţin salarii mizerabile lucrând ca muncitori necalificaţi, chelneri sau hamali în depozite de marfă.”

Friday, June 14, 2013

BANCUL ZILEI: Bacalaureat 2013


Ca în fiecare an în perioada Bacalaureatului, internetul a fost împânzit cu bancuri legate de examenul pentru absolvenţi de liceu, multe dintre create chiar de elevii care îl susţin: Mai jos puteţi citi câteva dintre ele.

Dumnezeu îl trimite pe Sf. Petru să vadă ce fac elevii înainte de BAC:

Se întoarce Sf. Petru și zice: Păi ăia de la liceele bune învață de rup, ăia de la liceele mediocre la fel… iar ăia de la liceele industriale… ăia petrec.

Nu trece mult timp și iar este trimis Sf Petru.

Se întoarce și tot așa, ăia de la liceele bune învățau pe rupte, ăia de la liceele mediocre la fel… iar ăia de la liceele industriale… tot bairam.

Se mai întâmplă faza de vreo câteva ori, în cele din urmă Dumnezeu iar zice: Sfinte Petru ia vezi ce mai fac elevii înainte de bac.

Wednesday, June 12, 2013

CUM SĂ IEI BAC-UL: Trei studenţi oferă ponturi pentru examen

Trei studenţi de anul întâi de la Facultatea de Economie şi Administratea Afacerilor din Timişoara au avut o idee inedită. Au chemat elevi de clasa a XII-a pentru a le "vinde" ponturi despre cum să ia Bac-ul fără emoţii.

Mai întâi şi-au anunţat iniţiativa pe reţelele de socializare ori prin licee, apoi au făcut rost de o sală de cursuri în care să îşi desfăşoare activitatea, iar în final şi-au primit oaspeţii.

"Vrem să facem un bine ţării, având în vedere modul în care s-a desfăşurat Bacalaureatul în ultimii ani, când foarte mulţi elevi au picat", a spus Sergiu Foca.

"Le spunem elevilor cum să îşi împartă timpul de învăţat şi să intre fără emoţii la examen. Pentru mine a fost un stres maxim şi nu am ştiut ce ştiu acum", a adăugat Dinu Hotico.

Tuesday, June 11, 2013

BACALAUREAT 2013: Ponta cere supraveghere strictă la Bac: "Cine fură trebuie să dispară"

BACALAUREAT 2013: Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să asigure o supraveghere strictă la viitorul examen de Bacalaureat şi a arătat că, deşi speră în rezultate mai bune, "cine se dovedeşte hoţ" trebuie să iasă din examen. Bac 2013 începe luni cu proba orală la limba şi literatura română.

BACALAUREAT 2013: "E foarte important, o spun încă o dată, supravegherea: camere de luat vederi, profesori. Aia trebuie să fie la sânge! Deci, un elev bine pregătit ia o notă mare, unul mai puţin pregătit o notă mică, dar unul care fură trebuie să dispară din examen. Aici nu cred că există niciun fel de rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi să fii mai puţin bine pregătit, dar nu poţi să fii hoţ! Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci din Bacalureat!", a afirmat Ponta recent, într-o şedinţa de guvern. El a adăugat că speră ca în acest an să fie înregistrate rezultate mai bune decât în anii precedenţi.

BACALAUREAT 2013. Înscrierea candidaţilor la examenul de bacalaureat s-a făcut în perioada 27 - 31 mai pentru sesiunea care va începe pe 10 iunie, iar pentru sesiunea a doua, care se va desfăşura în perioada august-septembrie, se vor face între 15 - 19 iulie.

Topul facultăţilor INUTILE, cu cerere ZERO în piaţa muncii

Nicio facultate nu este inutilă în principiu, mai ales dacă ai o vocaţie reală în domeniul respectiv. Totuşi, un număr exagerat de mare de tineri continuă să se îndrepte către profesii cu cerere ZERO sau aproape zero pe piaţa REALĂ a forţei de muncă.

Topul facultăţilor care trimit DIRECT ÎN ŞOMAJ un număr foarte mare de absolvenţi este condus de specializările umaniste, Litere, Filosofie, Sociologie, Ştiinţe politice, urmate de Jurnalism, Administraţie publică şi chiar Ştiinţe economice, potrivit unui sondaj în rândul specialiştilor HR.

Dilemele cu care se confruntă absolvenţii de liceu în momentul în care trebuie să aleagă o instituţie de învăţământ superior sunt cu atât mai mari cu cât nu există studii cu privire la cererea pe piaţa forţei de muncă într-un interval de 3-5 ani. Astfel de rapoarte sunt comandate de autorităţi în alte ţări europene.

"Nu avem un studiu care să evidenţieze un clasament clar al celor mai "inutile" facultăţi. Ce am observat totuşi este că cea mai mare incompatibilitate între absolvenţi şi nevoia de forţă de muncă tânără a companiilor se regăseşte pe specializările unde piaţa are un grad de dinamicitate ridicat. Astfel de ramuri sunt Marketingul, Managementul afacerilor, Relaţiile publice", spune Adi Cernat, CEO al SmartDreamers.

BACALAUREAT 2013: Ultimele noutăţi despre BAC 2013

bac 2013, bacalaureat, bacalaureat 2013, rezultate Bacalaureat 2013, subiecte romana Bacalaureat 2013
BACALAUREAT 2013: Un număr de 187.898 absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat care va începe luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A), probă care se va termina în 12 iunie. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, cei înscrişi au fost repartizaţi în 585 de centre de examen.

BACALAUREAT 2013: Următoarea probă cea de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) se va susţine la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană şi este programată între 12 şi 14 iunie.

"Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă, au fost elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE). Subiectele cuprind texte literare şi non-literare, funcţionale şi non-funcţionale, precum şi itemi corespunzători descriptorilor de competenţe din programele pentru bacalaureat. Subiectele au un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute", precizează comunicatul de presă.

Atât la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română/ limba maternă, cât şi la proba orală de evaluare a competenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu, candidaţii intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.
Bijuterii OnlineReduceri JucariiReduceri IncaltaminteRezultate BAC | Rezultate BAC | Rezultate BAC | Statusuri Mess | Magazine Online | Slabeste Rapid | Blog de moda | Moda Barbati | Despre copii | Magazin Catalin Botezatu | Bani Online | Catalin Botezatu | Jocuri Online | Reduceri Haine